Payroll

U hebt de regelgeving onder controle, maar wat maakt uw medewerkers nu echt gelukkig? De payroll administratie is de laatste stap in alle betaling-gerelateerde zaken en wordt steeds belangrijker voor organisaties die internationaal opereren. Exterus helpt werkgevers om echt 'in control' te zijn.

Internationale payroll administratie

Hebt u werknemers die werken in het buitenland (buiten Nederland), of werknemers met verschillende contracten of werknemers die worden betaald door middel van een salary split? Dan is een buitenlandse salarisadministratie naast uw reguliere salarisadministratie vaak onvermijdelijk. Bedrijven met grensoverschrijdende activiteiten (buiten het land van herkomst), bijvoorbeeld voor een tijdelijk project, moeten vaak ook een internationale salarisadministratie voeren. Wij kunnen zowel de Nederlandse als de buitenlandse loonadministratie van uw bedrijf op zich nemen.

Met de verwerking van de internationale payroll, verzekeren wij u van verwerking van de juiste beloning en de juiste afdracht van belasting in elk land. Wij zorgen ervoor dat alle onderdelen van de betalingen in de verschillende landen volledig, consistent en nauwkeurig worden verwerkt.

Schaduw payroll administratie

Als uw werknemer werkt buiten het land van oorsprong en gedekt blijft door een sociale verzekering in het land van oorsprong, of wanneer u gebruik maken van een hypo belastingsysteem tijdens een opdracht, dan zal een schaduw administratie vaak noodzakelijk zijn.

De administratie wordt uitgevoerd in de 'schaduw' van een reguliere salarisadministratie. Dit betekent dat de administratie alleen bedoeld is voor het berekenen van de juiste inhoudingen en de overdracht van de aftrek; er worden op deze manier geen feitelijke betalingen aan de werknemer gedaan. De inhoudingen en de overdracht van de aftrek worden verrekend met de werknemer via de reguliere loonadministratie. Wij kunnen u hiermee helpen.

Management of vertrouwelijke payroll administratie

In specifieke gevallen, is het nodig om (een deel van) de gegevens op de payroll vertrouwelijk te behandelen, zoals de management payroll of de payroll van expats en impats. In de meeste gevallen zal deze salarisadministratie worden uitgevoerd door een externe adviseur. Zo kunnen vertrouwelijke gegevens niet in handen komen van onbevoegden binnen uw organisatie. Wij nemen dit graag voor u uit handen en kan een dergelijke payroll administratie apart van de reguliere administratie verwerken.

 
Evert 02.jpg

Evert Roeten
ASSOCIATE PARTNER
e.roeten@exterus.nl
+31 88 185 00 00